Ürünlerimizin özellikleri

Ürünlerimizin hammaddeleri
 
Bitkiler: Temiz doğal ortamlardan uygun zamanda adil toplayıcılığın etik ilkeleri göz önünde bulundurularak toplanmaktadır. Bitkiler taze iken yağda demlenmeye alınmaktadır.
Zeytinyağı: Ürünlerimizde en fazla 30 C ısıl işlem görmüş, asit oranı 0.8% ve daha düşük olan soğuk sıkım sızma zeytinyağı kullanılmaktadır.
Balmumu: Ürünlerimzde kullandığımız balmumu saf ve doğaldır. Artvin’deki bir üreticiden temin etmekteyiz.
İçilebilir Etil Alkol: Ürünlerimizde içilebilir etil alkolü, Çözücü (solvent), dezenfektan ve koruyucu olarak kullanıyoruz.
Kostik-Sodyum Hidroksit (NaOH): Bitkisel sabunlarımızda baz olarak kullandığımız kostiğe, nemlendiricilerde, kalıp sabunlarda, yüz temizleyicilerde rastlayabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı: Güvenilir markalardan yenilebilir soğuk sıkım hindistan cevizi yağı temin ediyoruz.
Çinko oksit: Güneş kremlerinde kullandığımız çinko oksit, cilt koruyucu, UVA ve UVB ışınlarını yansıtıcıdır.  Yaygın bir endüstriyel, tıbbi ve kozmetik hammaddedir. Kullandığımız çinko oksit nano tanecik içermez bu sebeple ciltten emilimi gerçekleşmez.Antiseptik özelliği vardır. Hasar görmüş cildi onarır.
Esanslar: Bazı ürünlerimizde kullandığımız hoş kokulu uçucu yağları temin ederken esansın elde ediliş yönteminde toksik maddeleri kullanmayan markaları tercih ediyoruz.   
Sabit yağlar: Bazı ürünlerimizde kullandığımız susam yağı, buğday özü yağı ve ceviz yağları yenilebilir soğuk sıkım yağlardır.
Kil: Sabunlarımızın içeriğinde bulunan doğal kil ciltteki yağlanmayı, saçtaki yağlanmayı ve sivilceleri yok ederek peeling etkisi yapmaktadır. Cildi tahriş etmez.
Deniz tuzu: Sabunlarımızda kullanılan deniz tuzu kuru ve kaşınan ciltleri minerallerce (magnezyum, potasyum,kalsiyum ve iyot) besler ve cildin üst tabakasındaki ölü deriyi uzaklaştırarak, kan dolaşımını hızlandırır.

Neden Şifa Heybesi Sabunu Kullanmalıyız?

-Şifa Heybesi Sabunlarında Doğal ortamından toplanan bitkilerin soğuk sıkım sızma zeytinyağı içerisinde 3 hafta demlendirip bitkinin özünün yağa geçmesini sağlıyoruz ve elde edilen tıbbi yağları kullanıyoruz.

-Sabun üretiminde kostik oranını düşük tutup sabunlaşmayı zeytinyağını kaynatmadan 30C’nin altında soğuk yöntemlerle gerçekleştiriyoruz. Böylece zeytinyağını kaynatma sırasında oluşacak toksik yağ asitlerini engelliyoruz.

– Sabunlaşma süresince oluşan gliserini sabundan ayırmıyoruz. Bu sabunlarımızın besleyici ve nemlendirici özelliklerini korumasını sağlamaktadır.

– Sabunlarımızı hoş kokulu uçucu yağlarla ve soğuk sıkım hindistan cevizi yağı ile zenginleştirerek etkilerini artırıyoruz. Sentetik köpürtücü, renklendirici veya koruyucu kullanmıyoruz.

Neden Şifa Heybesi Merhem ve Kremleri Kullanmalıyız?
– Şifa Heybesi Merhem ve Kremlerinde doğal ortamından toplanan bitkilerin soğuk sıkım sızma zeytinyağı içerisinde 3 hafta demlendirip bitkinin özünün yağa geçmesini sağlıyoruz ve elde edilen tıbbi yağları kullanıyoruz. 
– Merhem ve Kremlerimizde sentetik olmayan, Artvin’deki bir arıcıdan temin ettiğimiz saf ve doğal balmumunu kullanıyoruz.
– Kremlerimizde içilebilir etil alkol kullanıyoruz.
Neden Şifa Heybesi Koruyucu Güneş Kremlerini Kullanmalıyız?
– Şifa Heybesi Koruyucu Güneş Kremlerinde, doğal ortamından toplanan güneş koruyucu özelliği olan, güneş ışınlarını yansıtan bitkileri soğuk sıkım sızma zeytinyağı içerisinde 3 hafta demlendirip bitkinin özünün yağa geçmesini sağlıyoruz ve elde edilen tıbbi yağları kullanıyoruz.
– Güneş Kremlerimizde güvenilir soğuk sıkım yenilebilir sabit yağlar (hindistan cevizi yağı, susam yağı, buğday özü yağı ve ceviz yağlar) kullanarak kremin koruyucu ve besleyici etkisini artırıyoruz.
– Güneş Kremlerimizde nanoteknoloji ile işlenmemiş çinko oksit kullanarak çinko oksitin deri atarafından emilmesini önlüyor sadece koruyucu bir tabaka olarak işlev görmesini sağlıyoruz.
Neden Şifa Heybesi Sinek Kovucu spreyi Kullanmalıyız?
 
Şifa Heybesi Sinek kovucu spreylerinde doğal ortamından toplanan sinek kovucu özelliği olan,  bitkilerin soğuk sıkım sızma zeytinyağı ve içilebilir etil alkol içerisinde 3 hafta demlendirip bitkinin özünün yağa ve alkole geçmesini sağlıyoruz ve elde edilen tıbbi yağları ve bitki tentürlerini kullanıyoruz.